Продукти

Нагревателно фолио

 

 ЕCOFILM  е идеалното директно подово отопление с балансирано разпределение на топлината по цялата повърхност на пода. В сравнение с отоплението с радиатори ECOFILM  е в състояние да създаде неповторим комфорт при ниски температури на работа, спестявайки място по стените.

Работната температура е прецизно контролирана в сравнение с другите видове отопление (водно отопление) и така е възможно да се постигне точно и лесно контролиране на зададените комфортни и икономични температури във времето. Прецизността на управление спестява средства (намаляването на температура с 1 °С намалява разходите с около 6%) и създава стабилна и комфортна околна температура.

 

 

Отоплителното фолио се произвежда на ролки с широчина 600 мм и 1000 мм. Благодарение на специалния материал, съставляващ отоплителното фолио, то може да бъде срязано на всеки 10 мм, за да се постигне точната и желана дължина на пътеките. Пътеките фолио се поставят по цялата площ и са свързани паралелно посредством кабели с конектори.

Отоплителните повърхности на ECOFILM не трябва да се припокриват. Възможно е да се остави минимум 2мм разстояние между нагревателните ленти, както е показано на картинката.

 
 
КОНСТРУКЦИЯ НА ПОДА :
 
Нагревателното фолио за подово отопление се предлага както на ролка  ECOFILM F, така и в индивидуален монтажен комплект ECOFILM Set.     

 

ECOFILM F
ECOFILM F

ECOFILM F се използва за отопление на подове. То се произвежда с мощности от 150 и 200W/m2 – за монтаж под гипсокартон, с мощност 60 W/m2 за дървени подове,и с мощност от 80 W/m2  за ламиниран под. Активната ( отоплителна ) широчина на фолиото е 50см, като също така има 5 см. неотоплителни ленти за закрепване към конструкцията на пода. Пълната широчина на фолиото е 60 cм. След като фолиото ECOFILM F бъде отрязано в желаната дължина и ленти, според съответния план на помещението, краищата на всяка една лента трябва да се изолират и  опроводят с захранващ кабел, посредсвом специален кримпващ инструмент и клеми. 

ECOFILM SET
ECOFILM SET

Индивидуален монтажен комплект за комфортно подово отопление

Ако закупите монтажния комплект ECOFILM Set, не е необходимо да закупувате допълнителни аксесоари.Отоплителното фолио може да бъде монтирано лесно, бързо и без грешки според приложените инструкции без съдействие от професионални монтажни фирми. Завършващите електрически свръзки обаче трябва да бъдат направени от квалифициран електротехник. След полагането на отоплителното фолио можете веднага да започнете полагането на ламинирания или дървен паркет. ECOFILM Set може да бъде използван и като допълнителна отоплителна система.

Комплектът ЕCOFILM Set включва:

1.ECOFILM F608/55 (F606/55) отоплително фолио- Доставя се на ролка с различна дължина според нуждите на клиента и съответния план на стаята. Отоплителната лента е с изолирани краища и свързващи кабели.

2.Допълнителни изолиращи дискове- Служат за изолиране на медните електроди, в случай че трябва да се намали дължината на лентата

3.Инструкции за монтаж