Продукти

Стъклени панели

Стъклените панелите са уникални продукти, които съчетават в себе си ефикасността на лъчистото отопление и естествената красота на стъклото.

Тези висококачествени продукти са предназначени главно за отопление на модерни и стилни помещения, в които е наблегнато  върху изчистения дизайн, ефективността и функционалността.

 

 

Панелите притежават всички предимства на лъчистото отопление, икономично потребление на енергия и минимална циркулация на въздуха. 

Отоплителните панели предават топлината основно, като я излъчват, по този начин хората и предметите биват загрявани директно, а затоплянето на въздуха е вторичен ефект. Това прави системата много по-ефективна, тъй като постигането на комфортна среда става на много по-ниска температура на въздуха и за много кратък период от време. 

За цялостно лъчисто отопление, първо трябва да се изчислят топлинните загуби  на помещението, преди да се определи какви мощности панели да се инсталират.

За случаите в които, клиентите не разполагат с проект за топлинните загуби на помещението, което желаят да отопляват, е възможно необходимата да се инсталира мощност, да се изчисли грубо в зависимост от обема (m3) на помещението:

 

-          Помещения до 100m3 трябва да подсигурите приблизително 45W/m3

-          Помещения от 100m3 – 500m3 трябва да подсигурите приблизително 35W/m3

-          Помещения от 500m3 – 1000m3 трябва да подсигурите приблизително 30W/m3

-          Помещения над  1000m3 – 25W/m3

 

Но това са груби сметки (когато не са известни топлинните загуби) и е напълно възможно да постигнете комфорт и с по-ниска мощност или пък да ви е необходима малко по-висока мощност от посочената, всичко зависи от изолационните параметри на помещението ви.  

Панелите работят напълно безшумно и без миризма. 

Топлината, която излъчват  е изключително приятна и естествена, и същевременно дизайнът им  е много атрактивен.

Панелите се предлагат в три различни модела

 

GR модел- мощности от 300W, 500W, 700W и 900W, могат да бъдат поръчани в различни цветове: черно, червено, жълто-зелено, бяло и огледално. За свободен монтаж на крачета или за монтаж на стена. За отоплението на бани, към GR панелите могат да се добавят и специални поставки за кърпи.

 

ECOSUN G -мощности от 300W и 600W могат да бъдат поръчани в черно и бяло с рамка от алуминий. За монтаж на тавана или стената.

 

ECOSUN G print -мощности от 300W и 600W с вградена под стъклото картина от нашата галерия или с картина на клиента, отново с рамка от алуминий. За монтаж на стената или тавана.

 

 Контролни елементи:

Предлагаме Ви едно модерно решение за управлението на системата с безжични регулатори.

Безжичното управление е много добро решение, за случаите в които е нежелателно или дори технически невъзможно окабеляването и поставянето на нормални аналогови или дигитални регулатори.

Лъчистите отоплителни панели могат също да бъдат управляни и с помоща на външни стайни термостати. 

Моля, изберете от: